1ο Αντάμωμα Νεραϊδιωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των ΝΕΡΑΪΔΙΩΤΩΝ. Ηταν το πρώτο ΑΝΤΑΜΩΜΑ που μετά 37 χρόνια, όταν το 1974, το χωριό ΝΕΡΑΪΔΑ κατακλύσθηκε από την λίμνη ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ και αναγκάστηκαν οι κάτοικοι να το εγκαταλείψουν.Πολύ μεγάλη και απρόβλεπτη η συμμετοχή των ΝΕΡΑΪΔΙΩΤΩΝ. Εχουν έρθει συγχωριανοί μου από την ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, από την ΑΜΕΡΙΚΗ, την ΓΑΛΛΙΑ, το ΒΕΛΓΙΟ και ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Συγχωριανοί που κατοικούν στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΛΑΤΥ, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ,ΛΑΡΙΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΛΑ.
Πολλά και ανάμικτα συναισθήματα να εναλλάσσονται, πότε η χαρά και πότε η συγκίνηση, ιδιαίτερα με την Δασκάλα μας την Κυρία Μαρίκα Σιμιτοπούλου (ΚΡΗΤΗ), που οι πρώτοι μαθητές της ήταν ΝΕΡΑΪΔΙΩΤΕΣ. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Γιάννης Σόκουτης , ο Δήμαρχος κύριος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ελευθερίου, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Γιώργος Μπάκανος, Γιώργος Παναγιωτούλας και Νίκος Λαζαριώτης και η Δημοτική Σύμβουλος Δέσποινα Ιωαννίδου.
Για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση συνέβαλαν:
Η Περιφέρεια, ο Δήμος, η εταιρεία Λευκά Ορυκτά, η οικογένεια της Δέσποινας, Λευτέρη και Στάθη Ιωαννίδη, ο Τάσος Ντουβαρτζίδης για την διάθεση την Ταβέρνας “ΦΩΛΙΑ” και ο Ιάκωβος Βαϊζογλου με την προσφορά του στην ΟΣΤΡΙΑ το Σάββατο και Κυριακή.
Τους Ευχαριστώ όλους
Ευχαριστώ επίσης τους ιδιοκτήτες των δύο ξενοδοχείων “ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ” και “ΑΡΕΝΑ”, για τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες, που πρόσφεραν στους συγχωριανούς μου κατά την διαμονή τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και σε όλα τα παιδιά της ΝΕΡΑΪΔΑΣ για την υπερβολική βοήθεια που μου πρόσφεραν.
Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράϊδας